Мая Манолова: Никога повече коалиция като тази с ДПС
Секция: ПОЛИТИКА
07 Юли 2014 08:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова: Никога повече коалиция като тази с ДПС

/КРОСС/Зам.-председателят на НС Мая Манолова и енергийният министър Драгомир Стойнев изразиха готовност да заемат председателския пост в левицата, след като стана ясно, че Сергей Станишев ще се оттегли от ръководното място в БСП на партиен конгрес на 27 юли. "Ако получа номинация, ще я приема", заяви Манолова след срещата на левицата в събота.

Тази сутрин в сутрешния блок на Нова телевизия тя заяви, че винаги е работила за Българската социалистическа партия. Не искам тя да бъде натикана в ъгъла. Искам тя да тръгне напред със самочувствие, с нова енергия, с нов импулс, обясни Манолова. тя бе категорична: На нас ни е необходима битка. На това тя акцентира, обяснявайки разликата между нея и другия претендент за поста в левицата - колегата й Драгомир Стойнев. Драгомир Стойнев е добре образован и може да бъде добър лидер, но на нас ни трябва биткаджия сега, заяви Манолова и допълни: Драгомир Стойнев не ми е врат. Ние сме другари и ще продължим да бъдем такива и след това.

Манолова обаче подчерта, че изборът на новия лидер на БСП не е предрешен и името му не се знае. Манолова добави още, че тя никога не участва в битки с предрешен край. „Аз не съм куче и не участвам в глутница", добави социалистката. Това, което тя иска е честни избори в БСП, защото това се дължи на хората, които дълги години подкрепят социалистите. 

Кандидатът за лидерския пост Мая Манолова бе ясна и категорична и по отношение на евентуално бъдещо управление на БСП:

Никога повече няма да правим коалиционни или други договорености без публичност. Никога няма да имаме подобни партньорства! Никога повече! Тази грешка няма да я повторим! - категорична бе Манолова. 

Мая Манолова категорично отрече да има каквато и да било обвързаност с лидерана АБВ Георги Първанов, както и икономически и други зависимости с Цветан Василев.