Мирослав Пашов: В Театъра на армията течеше като водопад
Секция: КУЛТУРА
09 Юли 2014 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мирослав Пашов: В Театъра на армията течеше като водопад

/КРОСС/Сериозно пострадал от вчерашното бедствие в София е Театъра на българската армия.

Пред БНР директорът на театъра Мирослав Пашов обясни: Снощи на покрива огромно количество вода и ледени топки образуваха голям басейн. Постепенно водата започна да се стича по стените и навлезе в двете основни кабини - за звука и осветлението, върху пулта, камерите. Изключихме захранването. Въпросът е, че толкова много вода се изля. Покривът не потече, потече по стените и тръгна по етажите. По стените течеше вода като водопад. Пострада и гардеробът на театъра.

Застрахователната компания на театъра е реагирала още снощи. Днес ще бъде направен оглед и ще бъдат описани щетите.

След бедствието, предизвикано от бурята, министърът на културата Петър Стоянович създаде кризисен щаб за отстраняване на щетите на най-засегнатите сгради на театри, училища, музеи и галерии. Щабът ще изяснява щетите на културните и образователни институти. Ще направи и преценка на възможностите за ползване на сградите. За ръководител е определен реорният заместник-министър Васил Василев.

До днес на обяд в Министерството на културата се очаква от директорите точна информация за пораженията, както и резултати от срещите им със застрахователите.