НС прие предложението на Захари Георгиев за градските линии до съседни икономически зони
Секция: ПОЛИТИКА
09 Юли 2014 15:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НС прие предложението на Захари Георгиев за градските линии до съседни икономически зони

/КРОСС/ Днес парламентът прие на второ четене предложението на пловдивския народен представител Захари Георгиев и още двама негови колеги, свързано със ЗИД на Закона за автомобилните превози. Изменението предвижда градските автобуси да могат да пътуват до икономически зони в съседни общини. Със законодателния текст на допълнителната аления 8 към чл. 17 се позволява на областния управител „да разреши разширение на общинската транспортна схема до съседни общини при необходимост от ежедневни работни пътувания в рамките на една икономическа агломерация".
В допълнителните разпоредби е дефиниран и терминът „икономическа агломерация". Това е „територия, която с устройствен план, концепция или схема за пространствено развитие, е определена преимуществено за индустриална или бизнес зона'.
С прокараната поправка в Закона за автомобилните превози Захари Георгиев изпълни ангажимент към предприемачите и работещите от икономическите зони около Пловдив, които поставиха темата на неговото внимание през пролетта. Освен социален ефект, мярката има за цел подкрепа и насърчаване на инвестициите.