Двама холандци отказали да бият първата дузпа
Секция: СПОРТ
10 Юли 2014 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама холандци отказали да бият първата дузпа

/КРОСС/ Треньорът на Холандия Луис ван Гаал е бил принуден да използва защитника Рон Влаар за изпълнител на първата дузпа срещу Аржентина. Той също така съжалява, че е използвал трите си смени и не е могъл да вкара в игра резервния вратар Тим Крул.

"Помолих други двама играчи да изпълнят първата дузпа преди да избера Влаар. Избрах него, защото беше най-добрият играч на терена и смятах, че е изпълнен със самочувствие", заяви Ван Гаал след загубата с 2:4 във втория полуфинал от световното първенство, предава Дневник.

"Но както се оказва, когато накараш някого насила не е лесно да се вкара. Всеки го знае", добави той.

Ван Гаал не назова имената на останалите играчи, които е имал предвид за първи изпълнители. Срещу Коста Рика с тази отговорност се нагърби капитанът Робин ван Перси, но той беше заменен в продълженията на двубоя срещу Аржентин.

Ариен Робен и Дирк Каут вкараха своите удари, но Влаар и Уесли Снайдер пропуснаха, с което подариха на аржентинците класирането на финала срещу Германия в неделя.

"Дузпите винаги са въпрос на късмет. Разбира се, учил съм Ромеро как да ги спасява и от това боли. Най-ужасният сценарий е да загубиш с дузпи в един такъв равностоен мач", добави холандският треньор.