Крило на русофилите сформираха в БСП
Секция: ПОЛИТИКА
10 Юли 2014 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крило на русофилите сформираха в БСП

/КРОСС/Документи за създаването на ново обединение в БСП - на русофилите в партията, вече са внесени в деловодството на Националния съвет. Това съобщи инициаторът на идеята, журналистът от "Дума"Александър Симов вчера. Член 34 от устава на партията позволява създаването на такива обединения. В инициативния комитет влизат още депутатите Милко Багдасаров, Атанас Пъдев и Георги Мърков, областният управител на София-град Росен Малинов, председателят на районната организация на БСП във "Възраждане" Бойко Маринков, Иво Танчев от същата организация, както и собственикът на агенция "Кросс" Георги Дуков.

Не създаваме проблем, а решаваме проблем в БСП, категоричен бе Симов. Не отричаме членството на България в ЕС, но смятаме, че БСП като партия трябва да отстоява и русофилските настроения на своите избиратели, отбеляза той. Основният ни противник е кризата на представителност в партията и заради това виждаме в себе си начин за повторно спечелване на доверието на избирателите, допълни още Симов.

Инициаторите ще дадат специална пресконференция в петък в 11 часа в БТА, където ще представят по-задълбочено своите възгледи.