Седмица на съвременното руско кино в София - 11 - 15 юли
Секция: КУЛТУРА
10 Юли 2014 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Седмица на съвременното руско кино в София - 11 - 15 юли

/КРОСС/Седем филма са в програмата на Седмицата на съвременното руско кино в София от 11 до 15 юли, посветена на 135-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, съобщиха организаторите. Прожекциите ще са в Дома на киното, а входът е свободен.

Специални гости на събитието ще бъдат Борис Невзоров - народен артист на Русия, Георгий Малков - продуцент и режисьор, актьорите Евгений Воскресенски, Денис Шведов, Яна Троянова, Екатерина Шпица, Михаил Горевой, Екатерина Федулова. Те ще представят филмите пред публиката и ще имат срещи с български кинематографисти.

"Майорът" (2013) на Юри Биков открива седмицата на 11 юли в 19,00 ч. - обичайния час за прожекциите. Изключенията са "Страната на добрите деца" (2013) на Олга Каптур - на 12 юли, събота, от 11,00 ч., и "Приказка. Има" (2011) на режисьорите Константин Статски, Елизавета Соломина и Александър Баршак - на 13 юли, неделя, от 11,00 ч. Останалите заглавия са "Метро" (2012) на Антон Мегердичев, "Шампиони" (2014) на Дмитрий Дюжев, Артьом Аксененко, Алексей Вакулов и Емил Никогосян, "Куриер от Рая" (2013) на Михаил Хлебородов и "Кококо" (2012) на Авдотя Смирнова.

Седмицата на съвременното руско кино е организирана от студиото "Фест филм" със съдействието на министерствата на културата на Русия и България, руското посолство у нас, българския Национален филмов център, Форум "България - Русия", компанията "Вяст плюс" - България, и Руския културно-информационен център в София.