Столична община с препоръки към гражданите заради времето
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юли 2014 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Столична община с препоръки към гражданите заради времето

/КРОСС/ Във връзка с прогнозата за времето на 10 юли, според на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, за развитие на купесто-дъждовна облачност и усилване на вятъра, Столична община напомня на гражданите да бъдат внимателни.

Според прогнозата за времето след обяд и през нощта срещу петък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вероятността от буря около обяд е 43%.

Възможни са интензивни валежи, градушки и временно усилване на вятъра, с по-голяма интензивност през нощта срещу петък, се посочва също в прогнозата на института на БАН.

СО напомня на гражданите, че при обстановка на силен вятър и буря, от мерки за сигурност се препоръчва да избягват да бъдат на открито или под козирки, тераси на сгради; да не стоят под електропреносна мрежа и стълбове с високо напрежение.

Добре е гражданите да изчакат преминаването на бурята в закрити помещения, както и да обезопасят незакрепени предмети по балконите на жилищата или офисите си.