Опълченците обкръжиха украинските военни в южната част на Луганска област
Секция: СВЯТ
10 Юли 2014 11:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опълченците обкръжиха украинските военни в южната част на Луганска област

/КРОСС/ Сблъсъците между опълченците и украинските военни в Донецка област продължиха цяла нощ, съобщи РИА Новости, позовавайки се на данни от щаба на опълчението.

“Накратко, общата картина може да се опише така: противникът продължава да насочва войските си към Донецк, а ние се опитваме да му попречим. При това, нашите сили продължават да контролират Северск в покрайнините на Славянск, който ни е необходим, за да не позволим на противника да затегне пръстена около Лисичанск и Рубежни в Луганска област. На свой ред ние обкръжихме голяма групировка в южната част, в района на Саур-Могила”, разказа представителят на щаба. Украинската армия продължава обстрела на Северск и Карловка (западен Донецк).

Стълкновенията в близост до руския пропускателен пункт “Донецк” в Ростовска област принудиха митничарите да се евакуират, съобщават от пресслужбата на Южно митническо управление.

Митничари от пункта “Новошахтинск” също са напуснали постовете си заради възникнала в района на пропускателния пункт стрелба.

Според представителя на щаба на опълченците, сблъсъците продължават и в покрайнините на Славянск и Краматорск, откъдето неотдавна отстъпиха основните сили на ДНР. “На изхода на летището в Краматорск (където е съсредоточена голяма част от украинските военни) нашата група обстреля противника, в резултат на което бяха повредени 3 БТР-а и бяха убити 18 души. На изхода на Славянск ние атакувахме два танка и четирима военни бяха убити”, разказаха още от щаба на опълчението.

В същото време координаторът на движението “Информационно съпротивление” Дмитрий Тимчук съобщи, че край с. Червоная Заря  е атакуван БТР-80 на украинската армия, в резултат на което са ранени петима украински военни.

Според Тимчук, опълченците са обстреляли пропускателния пункт “Должанский” и петима украински военни са били ранени, а един е загинал след като колоната на спецоперацията е попаднала в засада. През нощта опълченците са обстреляли пет блокпоста в различни райони в Донецка и Луганска област, съобщи още Тимчук.