Френски парк пресъздаде вселената на „Малкият принц“
Секция: ЛЮБОПИТНО
10 Юли 2014 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Френски парк пресъздаде вселената на „Малкият принц“

/КРОСС/Френски парк пресъздаде вселената на най-признатата детска книга за всички времена, „Малкият принц" от Антоан дьо Сент-Екзюпери. Паркът се намира в близост до границата с Германия и планинския масив Вогези. Очаква се да бъде посещаван от около 150 000 туристи годишно.

Сред атракциите са пиротехника, живи животни, високотехнологични изобретения и платформа, издигаща желаещите на 150 метра височина. Посетителите ще могат да разговарят с компютърно генерирани гласове на персонажи. Децата ще имат възможност да се качат и в истински биплан - самолет, на какъвто е летял опитния пилот Екзюпери. 

„Малкият принц" е философска история за приятелство, любов и загуба. Книгата е сред най-продаваните в света, преведена на 270 езика след своята публикация през 1943 г. От тогава е преведена на повече от 270 езика.

Жером Жакомони, един от създателите на парка "The Little Prince Park", коментира: „Нашата целева група е деца между 2 и 12-годишна възраст. Също възрастни, които все още си спомнят, че преди и те са били деца... „Малкият принц" не е просто марка, а сбор от ценности".