Майстори на дървената скулптура се събират в Ясна поляна
Секция: КУЛТУРА
10 Юли 2014 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майстори на дървената скулптура се събират в Ясна поляна

/КРОСС/30-о юбилейно издание на Националния симпозиум по скулптура в дърво предстои в Ясна поляна в следващите седмици. Oрганизатори тази година са Министерство на културата, Община Приморско, кметство Ясна поляна и Съюза на българските художници.

Майсторите на дървената скулптура ще се съберат в 19 часа на 12 юли, за да дадат старт на 20-дневното арт събитие. Българските творци Иван Чолаков, Никола Диков, Петко Генов, Христо Антонов, Стефана Чернаева и македонският им колега Иван Стоименов, ще пресъздават своите идеи върху дърво, превръщайки го в скулптурен шедьовър. Любителите на изкуството ще имат възможността да се насладят на уникалните фигури, които по традиция ще бъдат изложени в галерията на открито на площада на Ясна поляна.

И тази година старта на симпозиума, съвпада с откриването на изложба от рисунки и стъклопис на деца, участници в живописния пленер. Седем дни над 40 малки художници ще рисуват природата на Ясна поляна. Творбите им ще бъдат изложени в читалище „Лев Н. Толстой".