Над 92 тона листа и клони докарани в Хан Богоров след градушката
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юли 2014 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 92 тона листа и клони докарани в Хан Богоров след градушката

/КРОСС/ В инсталацията за преработка на зелени отпадъци в Хан Богров са постъпили над 92 тона листна маса и клони, отчете кметът Йорданка Фандъкова. По думите ѝ, над 90% от големите булеварди в града са почистени още през вчерашния ден. Днес ще бъдат чистени паркове, междублокови пространства и вътрешноквартални улици, предава БНР.

"Щети са установени и върху стъклените конструкции на двата гаража в Землене и "Дружба". Имаме повредени керемиди, счупени стъкла, натрошени фасади на 7 сгради на звената за социални услуги и домове за възрастни хора и деца в София. Счупени стъкла в няколко ДКЦ-та, в IV градска болница, в I АГ болница и в Столичната онкоболница. Сериозни щети са нанесени на покрива на Столичната библиотека, в няколко културни дома, а днес продължават работата по почистване на зоните и районите", заяви кметът.

Фандъкова призова да не се прави политически PR от едно бедствие и посочи като проблем невъзможността да бъдат оповестени хората за подобно природно бедствие. Друг проблем е липсата на канализация и отводняване в голяма част от районите на София.