Благотворителна кампания за детски книжки в помощ на УМБАЛ "Св. Марина"-Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юли 2014 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Благотворителна кампания за детски книжки в помощ на УМБАЛ "Св. Марина"-Варна

/КРОСС/ На 12 и 13 юли 2014 г., събота и неделя, от 10 до 18 часа до летния театър в Морската градина на гр. Варна, на специално брандиран кът, ще се проведе благотворителна кампания за събиране на детски книжки в полза на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина"-Варна.

Акцията е под надслов „ПРИКАЗНИ УСМИВКИ" - „ДАРИ КНИЖКА! ЗАРАДВАЙ БОЛНО ДЕТЕ!" и е част от дейностите в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата в страната с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки - „Приказки без край".

За журналистите, желаещи да отразят благотворителната инициатива, в 10.00 часа на специалния кът до летния театър ще бъде доц. Валерия Калева - ръководител на Специализирана детска клиника по клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Св. Марина" и ръководител катедра Педиатрия и медицинска генетика при МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна.

Националната инициатива „Приказка без край" се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Повече информация за Националната инициатива „Приказки без край", отражението на аниматорската програма върху болните деца и резултатите от дарителската акция ще бъде представена на 18 юли 2014 г., петък, в двора на болница „Св. Марина". От 11 до 13 часа, на специално детско празненство, с много игри и забавления в компанията на актьорите Димитър Рачков и Бате Енчо, ще се състои кулминацията на благотворителната инициатива „Приказни усмивки" - „Дари книжка! Зарадвай болно дете!". По време на празника всеки желаещ ще има възможността и лично да връчи своята книжка за децата в лечебното заведение.

Организатори на националната инициатива „Приказки без край" са GSK Consumer Healthcare и GSK Pharmaceutical с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Благотворителната акция „Приказни усмивки - Дари книжка! Зарадвай болно дете!" се реализира със съдействието на Община Варна и Международна младежка камара - Варна (JCI-Варна).