Унгарски бизнесмен обяви награда за главата на Ляшко
Секция: СВЯТ
10 Юли 2014 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Унгарски бизнесмен обяви награда за главата на Ляшко

/КРОСС/ Унгарски бизнесмен Ласло Варга объявил парична награда в размер на 150 хил. евро за „главата" на Олег Ляшко (радикал-депутат).

Унгарецът уверил, че паричния превод ще бъде направен, без значение от банката и града, веднага щом украинецът бъде застрелян, пише ridus.ru.

Както пояснил Варга, решението му е било подтикнато от сцените във видеото, на което Ляшко разпитва възрастен мъж и го заплашва със затвор само за това, че е местен жител на Славянск.

„Ще излезеш на свобода на 78, ако ги доживееш", казва Ляшко във видеото на възрастния човек с вързани ръце, крака и чувал на главата.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=EI5tOR-ndtw[/embedyt]

Ласло заявил, че според разказите на дядо му, Унгария е освободена от фашизма от Съветската Армия, той е бил момче в онези години и много добре помнил как именно е било. До края на живота си, той се грижил за гробовете на загиналите съветски воини в град Дебрецен. След смъртта на дядо му, Ласло заедно със семейството си продължава да се грижи за поддръжката на гробовете. Това разказал той пред мемориала на безименния воин в Будапещ пред репортера на унгарска телевизия. Заявлението му прозвучало във вечерната новинарска емисия.

Напомняме, че общо в Централна и Източна Европа има около четири хиляди военни мемориала, в които са погребани над 2,5 милиона войници и офицери от Червената армия, загинали в боеве в годините на Втората световна война.

В някои държави, бивши сателити на Съветския съюз в източния блок, след разпадането на СССР е обсъждан въпроса за преместване на мемориалите. В повечето централни европейски страни паметниците на съветските войници стоят на гробищата, където са погребани воините, но в някои градове, като Будапеща или Виена, те са поставени на градски площади. Най-голям е мемориалният комплекс в Трептов парк в Берлин, за да напомня на германците за фашизма и неговите престъпления против човечеството.