Софиянски: Пълна глупост е да се прави актуализация на бюджета
Секция: ПОЛИТИКА
10 Юли 2014 18:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Софиянски: Пълна глупост е да се прави актуализация на бюджета

София /КРОСС/ Някой трябва да дръпне тази държава напред, да се мобилизираме всички. Това коментира пред bTV Стефан Софиянски. И добави, че служебното правителство ще завари една неприятна политическа обстановка.
Не е приятна, защото познанията и квалификацията на двете политически сили ГЕРБ и БСП е много ниска и затова резултатите са много ниски. Това е една ситуация, в която се движим по инерция, а не сме активната страна. Ниските амбиции на предишните правителства не дава възможност страната ни да догони другите европейски страни.
Софиянски каза още, че единственият провален бюджет е този от 2010 година, бюджетът на Симеон Дянков. Той се бил провалил още през май и страната ни е влязла в наказателна процедура.
Сега имаме приет един рутинен бюджет. Той не застрашава държавата, но не и дава развитие. Пълна глупост е да се прави актуализация. Кой ще актуализира бюджета, попита Стефан Софиянски. Това, че има дефицити, това е безспорно. Имаме правителство в безтегловност, хората се мъчат да кърпят дупките.
Според него МВФ е добър вариант, но в момента нямаме нужда.
Необходимо е по-добро оперативно работене с публичните финанси. Иска ми се едно служебно правителство, което да направи преход към една дългосрочна стратегия. Важен е закона за държавния бюджет. Няма познания в момента от нито един човек.
Той посочи, че едно сериозно професионално правителство трябва да успокои ежедневното работене с финансите. Задължително да се направи заключването и затваряне на преговорите.