Пребиха селски кмет след спор за миризлив обор
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юли 2014 19:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пребиха селски кмет след спор за миризлив обор

Пловдив /КРОСС/ С насинено око, ожулен лакът и коляно е кметът на пловдивското село Кадиево Стоян Чолаков. 40-годишният му съсед Атанас Коритаров го издебнал пред дома му, напсувал управника, грабнал дърво и го набил. Това станало около 18 часа на 4 юли, но МВР не съобщи за инцидента.
"Загубил съм съзнание. По-късно се съвзех и повиках полиция и си извадих медицинско", разказа Чолаков, който трети мандат ръководи селото като независим.
Побоят над него бил заради съседски спор с Коритаров, който отглеждал 20-ина крави и цялата миризма от обора влизала в жилището на кмета.
"Преди 5 години Атанас пак ме наби. Тогава го осъдиха да ми плати 1000 лева обезщетение. Където ме види, ме псува и се заканва, че ще ми отреже главата", разказа Чолаков. Наскоро управникът успял да принуди Коритаров да изведе кравите от дома си. Това го вбесило и той отново вдигнал мерника на кмета.
"Братовчед ми не е бил Чолаков", отрече вчера роднина на Коритаров.
В селото са разлепили позиви срещу кмета, в които го винят за смъртта на петима души, че са сложили край на живота си. "Това са пълни глупости. Искат да ме оклеветят. Разпространяват, че съм пияница, а аз не съм близвал алкохол в живота си", казва пострадалият управник.
Твърди, че за 11 години, откакто е на власт, е асфалтирал 13 улици, направил е парк, църква и в момента строи ВЕЦ за 12 милиона. Голяма част от жителите на Кадиево застават зад кмета си. "Ако е убиец и пияница, ще го избираме ли в продължение на три мандата", питат местните.
Районна прокуратура- Пловдив е започнала проверка след подадена жалба от кмета, в която е описал за нанесения му побой, съобщи говорителят Атанас Илиев, цитиран от "24 часа".