58 свободни места за кандидат-гимназисти
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юли 2014 19:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
58 свободни места за кандидат-гимназисти

София /КРОССС/ 58 места са останали свободни в най-желаните 10 столични училища. Това сочат резултатите след второто класиране на кандидатстващите след 7 клас в тях.
Едно свободно място за момиче има в гимназията с най-висок минимален бал - 91 училище "Константин Гълъбов" или Първа немска.
В Софийската математическа гимназия има 5 свободни места без квоти. В 73-то СОУ , или Втора немска, има две свободни места за момчета. В Първа и Втора английска гимназия има свободни съответно 4 и 5 места.
Две са местата за 164-та испанска гимназия, а във Френската са 8. Най-много свободни места -17, има в Търговско-банковата гимназия.
За всички тези места могат за кандидатстват всичките 184-ма ученици, които отпаднаха при първото класиране заради недобре подредени желания, тези ученици, които досега не са участвали в класиранията и тези, които не са доволни от училището, в което са приети.Те обаче ще трябва да се отпишат.
За да постигне успех, ученикът при третото класиране трябва да има сравнително висок бал и да напише възможно най-много желания, препоръчват експертите. Документи за третото класиране ще се подават на 11, 14 и 15 юли. Третото класиране ще излезе на 17 юли, а на 22 юли ще бъдат обявени и свободните места за четвъртото, съобщава БНТ.