“Сестра ми…по-малката…бившата”
Секция: СВЯТ
11 Юли 2014 15:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
“Сестра ми…по-малката…бившата”

/КРОСС/ В "освободените" градове в Югоизточна Украйна бързат да се отчетат пред властите, като предадат приятелите си, дори и близките си…

"Двама украинци – партизански отряд. Трима – партизански отряд и един предател". Анекдотът днес в съвременната украинска реалия придобива съвсем други краски. Последният "влак" на опълченците още не е напуснал Краматорск и някаква групичка от хора изведнъж решава да се прави на инквизиция. Във форума на сайта на Краматорск е създадена тема със заглавие "ДНР строй се!", където призовават да бъде представена информация за опълченците и техните съучастници. Естествено, всичко това е последвано от предаването има на съответните органи. Започна едно стремително попълване на "черния списък" с активното съдействие на общо 10-15 автора от форума.

"На първата снимка, крайният вдясно е Ш…..Отговаряше за звука на всички митинги. Мисля, че работеше в "Сроител", но може и да бъркам".

"Да добавя и аз. За съжаление, нямам снимка: П…..Владимир Михайлович – участва в антикризисния комитет и постоянно присъства в изпълнителния кометет, заедно с терористите".

Снимките изглеждат съвсем безобидни. Някои от хората на тях позират на фона на барикадите, други просто стоят до някой от опълченците, а трети пък имат на дрехата си Георгиевска лента, която се оказва достатъчно доказателство за вина пред държавата.

"Вляво е Артьом Гренюк. Мой познат, вече бивш".

"Зиверт Юлия Владимировна… Моя родна сестра… По-малката…Вече бивша….Момичето никога не е било адекватно и ето какъв е резултатът… Бог ще й прости, но брат й – никога".

Тези хора безмилостно предават своите съученици, приятели, роднини и близки, чиято вина се изразява в това, че са дали дъждобран или храна на опълченците или са изразили съмнението си в АТО (антитерористичната операция)…