Отново инцидент с дете на улицата в Стара Загора
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2014 18:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отново инцидент с дете на улицата в Стара Загора

Стара Загора /КРОСС/ Малко повече от месец след трагичния ицидент с 4-тодишния Паоло, който бе прегазен от арогантен шофьор на пешеходната зона в областния град, бе регистрриран нова злополука с дете на улицата.
Момче на 11 години е било блъснато от лек автомобил „Ауди" на ул. „Кап. Петко Войвода" близо до социалния дом „Българка" в четвъртък привечер, съобщиха от полицията. Детето е било съборено от леката кола, управлявана от 48 -годишния Г.Г. докато карало велосипеда си. За щастие хлапето се отървало само с охлузвания и уплаха. То е било прегледано в спешен център и оставено за наблюдение в болницата, но лекарите били категорични, че няма опасност за живота му.
От полицията, която обеща да бъде безкомпромисна с подобни нарушители, добавят, че „водачът не пропуснал пресичащото пътното платно момче". Освен това пробата за употреба на алкохол била отрицателна.
В Казанлък същия ден вечерта пак на улицата при подобен инцидент е пострадал 56-годишния велосипедист С.С., притиснат от лек автомобил „ВАЗ". Колоездачът е приет в болницата със счупена шийка на тазобедрена става. Водачът на леката кола Н.Н. /73 г./ не е спазил знак „стоп" на кръстовище, отнема предимството на навлезлия в него велосипедист, посочавят конкретната причината за инцидента от полицията. За да избегне удара в автомобила велосипедистът пада на пътното платно и се контузва тежко, съобщи standartnews.com.