БСП търси тазгодишните претенденти за приза „Георги Кирков-Майстора“
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2014 18:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП търси тазгодишните претенденти за приза „Георги Кирков-Майстора“

София /КРОСС/ В изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на НС на БСП от август 2006 г. и от 10 юли 2014 г. Националният съвет на Българската социалистическа партия обявява, че започна набирането на предложения за определяне на носителя на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора" за 2014 г.
Съгласно статута на наградата за нейни носители могат да бъдат предлагани кандидатурите на журналисти и публицисти, които последователно отстояват левите идеи в политическия, икономическия, социалния и духовния живот на обществото; които съществено са допринесли за популяризиране на политиката и за разширяване на влиянието на БСП и левицата в обществото; които са посветили своите творчески изяви на значими обществени проблеми; които с изявите си защитават националното достойнство и силата на левите политически и социални идеи. Номинираните ще бъдат оценявани по техния висок професионализъм, компетентност и задълбоченост, по защитаваните ясни граждански и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно присъствие в публичното пространство.
Право да бъдат предложени за участие в конкурса имат български журналисти, публицисти, писатели, учени и общественици, които през последните години имат редовни изяви в българските печатни и електронни медии и разработват значими за обществото, БСП и левицата проблеми.
Право да номинират кандидати за носители на наградата имат комисиите и съветите на НС на БСП, общинските и областните съвети на БСП, ръководства и творчески колективи на средства за масова информация, изявени журналисти и публицисти.
За всеки номиниран за наградата до 25 юли 2014 г. в НС на БСП трябва да бъде изпратено мотивирано предложение, придружено с биографична и творческа справка за него. Всички номинации ще бъдат разгледани от специално създадена за целта комисия на НС на БСП, която ще внесе своето предложение за определяне на носителя на наградата в ИБ на НС на БСП. Носителят на Националната награда за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора" ще бъде обявен по време на Националния събор на левицата „Бузлуджа `2014" на 2 август 2014 г.
За повече информация и справки за конкурса се обръщайте към отдел „Масовополитическа и пропагандна дейност" на НС на БСП, София 1000, ул.„Позитано" №20, тел. 02/8107 330, 02/8107 219, е-mail pmvo_bsp@abv.bg .
Документите с предложенията за номинация се внасят в отдел „Деловодство" на НС на БСП до 25 юли 2014 г. включително.