Стоилов: БСП трябва да възстанови моралния си авторитет
Секция: ПОЛИТИКА
13 Юли 2014 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стоилов: БСП трябва да възстанови моралния си авторитет

София /КРОСС/ Един от основните въпроси, който трябва да реши БСП, е възстановяването на нейния морален авторитет. Това коментира пред Нова телевизия депутатът от „Коалиция за България" Янаки Стоилов.
"Това може да бъде направено само от хора, които в досегашната си дейност безупречно са доказали, че може да бъдат последователни в отстояването на интересите на хората, които ги избират, на партията, която ги излъчва и на хората, които очакват от тях решения в полза на държавата", на мнение е Стоилов.
На въпрос дали ще се включи в съревнованието за горещия стол на БСП, Стоилов единствено коментира, че този въпрос така или иначе е поставен.
"БСП трябва да бъде истинска лява в ежедневните си решения. Хората, които са натоварени с публична власт, ако искат да се занимават с политика, трябва да бъдат встрани от други дейности. Пренасянето на икономическата дейност върху политическия живот, особено на високи нива, в никакъв случай не е здравословно", заяви още Янаки Стоилов.
По темата с банките Стоилов заяви, че до голяма степен рискът за банковата система е преодолян, но това ще зависи и от последващите действия. Трябва да се извлекат поуки от случая с Корпоративна търговска банка.
Той посочи, че има проблеми с банковия надзор. Отговорността не трябва да бъде избягвана, категоричен бе Стоилов. Според социалиста надзорът над банковия капитал трябва да бъде засилен.