Кампанията „Приказни усмивки“ стартира с огромен интерес във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юли 2014 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кампанията „Приказни усмивки“ стартира с огромен интерес във Варна

Варна /КРОСС/ Вчера до Летния театър в Морската градина на Варна стартира благотворителната кампания за събиране на детски книжки в полза на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина". Акцията е под надслов „ПРИКАЗНИ УСМИВКИ" - „ДАРИ КНИЖКА! ЗАРАДВАЙ БОЛНО ДЕТЕ!".
Благотворителното събитие предизвика огромен интерес сред варненци, като само в първия ден бяха събрани около 220 книжки. Всеки, който иска да зарадва малките пациенти на „Св. Марина", може да подари книжка и до 18 часа днес, 13.07., на специално обозначена тента до Летния театър.

Желаещите да подкрепят благотворителното събитие могат да го направят и на 18.07.2014 г. като донесат лично своята книжка в болница „Св. Марина". От 11 до 13 часа там ще се проведе специално детско празненство, с много игри и забавления в компанията на актьорите Димитър Рачков и Бате Енчо.
„ПРИКАЗНИ УСМИВКИ" - „ДАРИ КНИЖКА! ЗАРАДВАЙ БОЛНО ДЕТЕ!" е част от дейностите в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата в страната с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки - „Приказки без край".

Националната инициатива „Приказка без край" се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.
Повече информация за Националната инициатива „Приказки без край", отражението на аниматорската програма върху болните деца и резултатите от дарителската акция ще бъде представена на специалното празненство в УМБАЛ „Св. Марина" на 18 юли 2014 г.
„Приказки без край" се организира от ГлаксоСмитКлайн, в партньорство с Българска педиатрична асоциация.