Над 220 човека тръгват по стъпките на Апостола
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юли 2014 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 220 човека тръгват по стъпките на Апостола

Плевен /КРОСС/ Пред паметника на Васил Левски в Плевен тази вечер ще бъде дадено началото на 20-я национален туристически поход "По стъпките на Апостола". Над 220 участници ще преминат през Стара планина по маршрут от Плевен до Карлово, за да се включат на 18 юли в тържествата в родния град на великия българин по повод 177 години от рождението му.
Освен от Плевен, участниците са още от София, Видин, Карлово, Никопол, Челопеч. Най-голяма е групата на студентите и учениците. В похода тази година се включва цялата плевенска фамилия Недкови с най-малкия си член Емил, който е само на 3 месеца и половина. За четвърти път участват и студенти от Държавния университет в Санкт Петербург. Тази година са сформирани 7 лъча, като единият е с ветерани, участвали в първия масов поход. Водач на този лъч е учителят по история - вече пенсионер Васил Копчев, по чиято идея е създаден походът.
За 20 години по стъпките на Апостола от Плевен до Карлово са преминали над 1 300 души. След тях са и българи, които живеят в чужбина и се връщат специално, за да участват в похода, съобщи БНР.