Танк ще разчиства обърнатите вагони край Калояновец
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юли 2014 13:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Танк ще разчиства обърнатите вагони край Калояновец

/КРОСС/ Работата по възстановяването на трасето, където дерайлира влакът, е поета от Министерството на отбраната, съобщи starazagorautre.bg, позовавайки се на областният управител на Стара Загора Живка Аладжова. Тя е изпратила искане до министъра на отбраната Ангел Найденов и началника на отбраната на Българска армия вицеадмирал Румен Николов за разрешение за използване на тежка военна техника, която да разчисти района след вчерашния пътен инцидент на жп гара Калояновец.
Вече е получена Заповед за разрешение за използване на тежката верижка техника от министър Найденов и вицеадмирал Николов, съобщиха от Оперативния комуникационно-информационен център към ОУ Пожарна безопасност" Стара Загора.
Преди минути машината, която ще премахне обърнатите вагони от релсите, за да се възобнови движението на влакове, е тръгнала от военно формирование 48 430 Стара Загора към Калояновец с полицейски конвой от автомобил и два мотоциклета.
До края на деня се очаква да бъде възстановен единият железен път, за да се пусне движението на влаковете. А по другия път, върху който се намират обърнатият локомотив и вагони, ще се разчиства и ремонтира поне 20-25 дни, съобщиха от НКЖИ. Вагоните ще се режат за скрап на място и ще се изнасят поетапно.