Предстоящи събития в страната за днес, 14 юли
Секция: Предстоящи събития
14 Юли 2014 06:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 14 юли

/КРОСС/ *** 

София.
От 14 ч. на бул. „Кн. Ал. Дондуков", 2 президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с парламентарните политически сили и с изпълнителната власт за обсъждане на анализ на финансовото състояние на държавата и необходимостта от предприемане на законодателни мерки от 42-то Народно събрание. Поканата на държавния глава е в изпълнение на постигнатите на политическите консултации на 29 юни т.г. договорености за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващо управление.

***
София.
От 11 ч. министър д-р Петър Стоянович ще награди с най-високото българско отличие в областта на културата „Златен век" огърлие, извънредния и пълномощен посланик на Република Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан на тържествена церемония в Тронната зала на бившия Царски дворец в София (Национална художествена галерия) на пл. „Княз Александър I", 1.

***
Ябланица.
От 13 ч. министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов ще открие Пречиствателната станция за отпадъчни води на гр. Ябланица. Съоръжението е част от проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.", който е на стойност 9,5 млн. лева. Целта на проекта е подобряване на екологичната среда в региона, чрез въвеждане на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води в река Ябланска.

***
Бургас.
От 13 ч. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще присъства на официалната церемония за подписване на договорите с избраните изпълнители за модернизацията на жп гара Бургас.
Обектът е част от проект „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T-мрежата - „Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София", „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа", „Преустройство и саниране на приемно здание гара Пазарджик - II-ри етап", който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Транспорт".

***
София.
От 10 ч. в Националния пресклуб на БТА синдикатът на самонаетите и неформалните работници ще дадат пресконференция за прехода от неформална към официална икономика.

***
София.
От 11 ч. в Националния пресклуб на БТА Инициативен комитет „Граждани за възстановяване на християнските ценности в Европа" ще даде пресконференция за започващата в България международната кампания за историческа и хуманна справедливост „Призив към Белгия".

***
София.
От 12 ч. в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени ценовите оферти в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на строително - монтажни дейности за обект: „Етапна връзка обход гр. Малко Търново от км 2+603,73 до включването в път I-9 при км 314+400 = 364+331,10 (3+381,06)". Това съобщиха от пресцентъра на АПИ. С изпълнението на обекта съществуващият обходен път на гр. Малко Търново ще се свърже с път І-9 и трафикът от Бургас до ГКПП Малко Търново ще преминава извън града. Общата дължина на участъка е 0,7 км. Индикативната стойност на проекта е 1,6 млн. лв. без ДДС.

***
Пловдив.
От 11 ч. в Пресцентъра на Международен панаир - Пловдив проф. Ваня Добрева - председател на парламентарната комисия по наука и образование и доц. Кирчо Атанасов - член на комисията, ще представят в Пловдив Законопроект за изменение и допълнение на Закона за професионалното образование и обучение, окончателно приет в петък от 42-ротот Народно събрание. Във форума ще участват директори и преподаватели в професионални гимназии, средни и основни училища на територията на Пловдив и областта.