Съдът във Велико Търново гледа делото срещу полицая, застрелял 25-годишната Ивелина през 2012 година
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Юли 2014 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът във Велико Търново гледа делото срещу полицая, застрелял 25-годишната Ивелина през 2012 година

/КРОСС/Апелативният съд във Велико Търново днес ще гледа делото срещу полицая Иво Маринов от Ловеч, застрелял на 15 септември 2012 година пред дискотека 25-годишната Ивелина Славчева. Той е обвинен и за опит за убийство на Александър Колев, който бил в компанията на младата жена.

За умишленото убийство, извършено с особена жестокост и по опасен за мнозина начин, последвано от опит за убийство за прикриване на престъплението, Маринов не получи доживотен затвор, защото се призна за виновен и делото беше гледано по съкратената процедура от Ловешкия окръжен съд . Маринов беши осъден на 30 години затвор при строг режим, трябва да плати и 400 000 лева обезщетение на родителите на убитата и 10 000 лева на оцелелия Александър Колев.

Делото във Великотърновския апелативен съд е образувано по жалба на адвоката на Маринов, с която се иска да бъде отменена произнесената в Ловеч присъда, да се преквалифицира извършеното деяние като наказанието бъде намалено под 10 години лишаване от свобода и бъде снижен размерът на обезщетението. На делото ще бъде изслушана назначената повторна съдебно-психиатрична експертиза, която трябва да даде заключение какво е психичното състояние на Маринов и може ли той да участва пълноценно в процеса.