Корнелия Нинова влиза в битката за БСП
Секция: ПОЛИТИКА
14 Юли 2014 08:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова влиза в битката за БСП

/КРОСС/Корнелия Нинова влезе в битката за лидер на БСП. Мотивът - да промени БСП така, че да стане по-силна, уточни тя пред Нова. 

Нинова е получила и номинации от различни представителства на БСП в страната, но в същото време е получила и „съвет" да не се кандидатира с мотива да не се разпиляват гласовете на социалистите, състезанието да не изглежда разнобой, да се съсредоточат гласовете около две кандидатури и пр. Не ги приех, заяви Нинова. Всеки от състезателите има качества, смята тя.

Нинова отрече ДПС да са набелязали свой фаворит за лидерския пост в БСП.

По отношение на скандала с КТБ Нинова каза, че все повече той й изглежда субективен. Според нея четирима за хората, които трябва да разрешат проблема и това са шефът на БНБ Иван Искров, финансовият министър, министър-председателят и главният прокурор. Лошо е, че мълчат, защото това са четирите институции, които трябва да решат този въпрос. Всяко друго говорене намирам за опасно, каза още Нинова. 

С нарочна декларация социалистите от Основна партийна организация на БСП „Никола Голев" - Банско заявиха категоричната си подкрепа за кандидатурата на Корнелия Нинова за председател на БСП.

Основание за тази подкрепа им дават доказаните качества на другарката Нинова в работата й като координатор на партията за област Благоевград, член на ИБ на НС на БСП, народен представител и зам.-председател на парламентарната група на Коалиция за България.

„С активната си и принципна позиция по актуалните за обществото и държавата проблеми, с умението си да бъде диалогична и същевременно непримирима и твърда в отстояване на партийната политика, с водещата си роля в Народното събрание като депутат от Коалиция за България, с многобройните си публични изяви и контакти с местните структури на партията и редовите социалисти, тя за кратко време заслужено спечели неоспорим авторитет сред обществото и доверието на членовете на партията", категорични са социалистите от Банско. Те са уверени, че с лидерските качества, които притежава, с натрупания политически и организационен опит, Нинова би била един достоен и авторитетен ръководител на БСП. Тя има волята и силите да я изведе на водеща позиция в страната, твърдят от организация „Никола Голев" в Банско.