След провала на Бразилия Сколари си отива
Секция: СПОРТ
14 Юли 2014 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След провала на Бразилия Сколари си отива

/КРОСС/Бразилската футболна федерация няма да поднови договора на националния селекционер Луиш Фелипе Сколари, съобщават медиите в Бразилия. Новината стана ясна само часове, след като Германия победиха Аржентина и взеха световната купа.

След провала на Селесао, Сколари каза, че ще остави футболното ръководство да реши съдбата му. Бразилия загуби от Холандия с 3:0 в мача за третото място, а на полуфинала претърпя eдно от най-големите унижения във футболната си история, като загуби със 7:1 от новите световни шампиони. Тази загуба е сравнима само с поражението на страната от Уругвай през 1950.

Сколари, известен с прозвището си Фелипао, изведе Бразилия до победа на Световното в Япония през 2002. По непотвърдена информация бразилската федерация е провела разговори с шефа на ''Челси'' Жозе Моуриньо, който да наследи Сколари. Моуриньо обаче е отказал с мотива, че няма желание да прекрати договора си с ''Челси'', който изтича след 3 години. Той не е отричал, че има желание да бъде национален селекционер, но на Англия.