Русия прие щафетата за провеждане на световното първенство по футбол 2018
Секция: Русия
14 Юли 2014 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия прие щафетата за провеждане на световното първенство по футбол 2018

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин присъства на тържествената церемония по закриването на световното първенство по футбол за 2014 година в Рио де Жанейро (Бразилия), предаде ИТАР-ТАСС.

На закриването на първенството, Русия прие щафетата за провеждане на световното първенство по футбол през 2018 година. Тържествената церемония се състоя на стадиона „Маракана" в Рио де Жанейро, след приключването на финалния мач между тимовета на Германия и Аржентина, в който германския отбор победи с резултат 1:0.

Същевременно, след загубата на Аржентина пред Германия, нападателят от националния отбор на Русия по хокей Александър Овечкин подкрепи капитана на аржентинския отбор Лионел Меси в Twitter.

„Ти оставаш №1! Меси - ти си шампион! Най-добрия!", написа на страницата си Овечкин.

Напомняме, Германия е новият световен шампион по футбол. Във финалния двубой от Мондиал 2014 бундестимът победи Аржентина с 1:0 на стадион „Ещадио Маракана" в Рио де Жанейро и завоюва четвъртата си титла на световните първенства. Единственото попадение в мача бе дело на резервата Марио Гьотце в продълженията (113-та минута) след подаване на Андреа Шюрле.

По-рано, в 30-ата минута Аржентина успя да вкара топката в мрежата на съперника си, но попадението правилно бе отменено заради засада. Меси показа страхотно виждане за играта и с диагонален пас намери Лавеци отдясно. Крилото на Пари Сен Жермен веднага центрира прострелно към Игуаин, който отблизо разстреля Нойер, ала в момента на паса бе с метър зад предпоследния в немската отбрана.