Стартира 20-ия национален туристически поход „По стъпките на Апостола"
Секция: Туризъм
14 Юли 2014 11:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стартира 20-ия национален туристически поход „По стъпките на Апостола"

/КРОСС/Потеглиха най-младите участници в 20-ия национален туристически поход „По стъпките на Апостола" от Плевен до Карлово. Тази сутрин те тръгнаха от паметника на Васил Левски в центъра на Плевен. Участниците са над 220 от шест български града и група студенти от университета в Санкт Петербург. Почти половината от участниците са ученици и студенти.

Основната цел е да се приобщят учениците към това дело, за да се научат да обичат планината, да си помагат взаимно, което най-добре се изпитва в тежките условия на Стара планина, обясни ръководителят на похода Павлин Цонев, цитиран от БНР.

Седем са маршрутите в Централна Стара планина, по които ще преминат участниците. Създателят на похода - Васил Копчев, бивш учител по история и настоящ пенсионер, ще води последния седми лъч.

„Аз им казвам винаги на учениците и те го знаят, че аз не искам те да бъдат като Левски. Аз искам те да се учат от Левски. Левски е неповторим", обяснява Копчев.

22-годишният студент по медицина от Плевен Георги Делчев ще носи знамето-символ на похода за втора поредна година. Той смята, че това е най-голямата отговорност. Младият мъж е на мнение, че най-ценните качества на Левски са честността и трезвата мисъл.

На 18 юли от пет места участниците в националния поход ще слязат от Балкана в родния град на Апостола - Карлово, за да се включат в тържествата, посветени на великия българин.