Кадиев за Стойнев: Не очаквах да влезе в това компроматно блато
Секция: ПОЛИТИКА
14 Юли 2014 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кадиев за Стойнев: Не очаквах да влезе в това компроматно блато

/КРОСС/Провокиран от изказване на икономическия министър Драгомир Стойнев, който е и кандидат за поста лидер на БСП, напусналият НС и ръководните органи на левицата Георги Кадиев заяви, че не очаквал съпартиецът му "да влезе в това компроматно блато". 

В профила си във Фейсбук Кадиев коментира:

Пропуснал съм това изявление на Драгомир Стойнев пред БТВ, но сега го виждам по сайтовете:
"Считам, че в БСП има хора, които са там за своя лична облага. Те се знаят кои са - такива, които имат фирми, на които жените им имат фирми, каза Стойнев, без дори да намекне за някакво конкретно име."

Това очевидно са камъни в моята градина. След като Борисов, Цветанов, Станишев, Атанас Атанасов и др. се занимаваха със съпругата ми, дойде ред и на Драгомир Стойнев. Не очаквах да влезе в това компроматно блато, защото той най-добре знае:

- никога не съм стъпвал в кабинета му на министър
- за цяла година сме говорили 1-2 пъти по телефон, но по съвсем други казуси. Никога не съм искал и очаквал от него каквато и да е помощ за мен или съпругата ми.
- никога дори не съм говорил с Георги Христозов, който е фактическият министър на енергетиката
- всички търговци на ел.енергия са под надзор на ДКЕВР и при нарушение лицензът им може веднага да бъде отнет. Ако има нарушения, какво чакат?

Аз, разбира се, мога да отговоря доста по-остро на компроматни полу-подмятания. Не виждам смисъл да слизам на това ниво. Никога не съм обсъждал съпругите на когото и да е.

И в крайна сметка, какъвто и да съм, с всичките си плюсове и минуси- три пъти заставах мажоритарно пред избирателя /гарантирам, че цялото изпълнително бюро на БСП взети заедно нямат толкова/ и бях единствения, който не се оказа срещу Станишев на последния конгрес.

Днес активни борци много. Тогава къде бяха?