Кадиев: Искров и компания не заслужават и лев
Секция: ПОЛИТИКА
14 Юли 2014 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кадиев: Искров и компания не заслужават и лев

/КРОСС/Големият губещ от банковия скандал с КТБ са влажителите в банката. Губещи са и БНБ, прокуратурата и бизнесът, смята Георги Кадиев. Във Фейсбук той предупреди: "Петият и най-голям губещ можем да станем всички българи" и призова: Искров и компания вън от БНБ.

Ето какво написа Кадиев в социалната мрежа:

Големият губещ от банковия скандал с КТБ са влажителите в банката. Цял месец без достъп до парите си, със служебно намалени лихви и без яснота колко от депозитите ще се гарантират.

Другият много тежко губещ е БНБ, чието ръководство ден след ден успешно унищожава репутацията на 135-годишна институция. Няма никакво значение колко са заплатите им. Искров и компания не заслужават и лев. Единствената сериозна функция на БНБ е надзор върху банките. Видяхме ги какъв надзор правят. Надявам се до края на деня да са си тръгнали от БНБ. Нямат работа там.

Третият губещ е прокуратурата, чиито действия бяха напълно неадекватни и добавиха към паниката, вместо да я спрат.

Четвъртият губещ е нормалният бизнес със сметки и кредити в КТБ. Над 30% от големите данъкоплатци на България са там. Питаме ли ги със запорирани сметки как плащат заплати, осигуровки, ДДС?

Петият и най-голям губещ можем да станем всички българи, ако се позволи КТБ от изолиран случай да стане сестемна грешка.

Няма никаква нужда от нови закони и специално отношение към депозитите в КТБ. Има нужда от реформа в институциите, за да си вършат работата.

Всичко това е атака срещу държавността в България. Вид терористичен акт. Подкопаване на доверието във всички и всичко. В здравна каса, във фонд Земеделие, в банковата система, в БДЖ, и т.н., и т.н.
Ако не започнем да реформираме институциите, атаката ще и успешна.

Аз правя своето-колкото знам и мога, да реформирам БСП като нормална, про-европейска, некорумпирана лява партия. Нека всеки помисли къде той може да реформира, и да го направи.
България има нужда от усилието на всички нас.