Зинаида Златанова: До края на месеца можем да отблокираме плащанията по "Околна среда"
Секция: ИКОНОМИКА
14 Юли 2014 13:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зинаида Златанова: До края на месеца можем да отблокираме плащанията по "Околна среда"

/КРОСС/Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, чийто ресор са и еврофондовете, заяви, че в никакъв случай финансовата стабилност настраната не е заплашена заради евросредствата. 

Няма никаква опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове и от гледна точка на това, което се коментира като актуализация. По отношение на спрените програми - по Оперативна програма "Околна среда" имаме много голям напредък по отстраняване на слабостите в системата, които, за съжаление, в последните години, са довели до това спиране на плащанията. Имам надежда, че до края на този месец можем да отблокираме плащанията по "Околна среда", това са около 1 млрд лева. По Оперативната програма "Регионално развитие" колегите работят активно по проверките, които трябва да се извършат и по отстраняване на слабостите. Отблокиране на парите ще стане по-късно, през есента, вероятно, коментира Златанова пред БНР. 

По повод скандала с фонд "Земеделие", вицепремиерът увери, че са предприети всички мерки да няма проблеми за бенефициентите.

Що се отнася до скандалите там, разбирам, че министър Греков е свикал за утре заседание на Управителния съвет, каза тя. 

Зинаида Златанова подчерта, че спряното обсъждане на проекта за нов Наказателен кодекс, подготвян от 5 години, от различни правителства и експерти, е защото се е съобразила с отказа на магистратската общност да има нов Наказателен кодекс и мнението им, че биха се справили и със сега действащия.