Парламентът на Съюза на народните републики прие Конституцията на Новорусия
Секция: СВЯТ
15 Юли 2014 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентът на Съюза на народните републики прие Конституцията на Новорусия

/КРОСС/ Луганск. Парламентът на Съюза на народните републики (СНР) утвърди измененията в Конституцията на конфедеративната държава и прие редица важни закони и обръщения. Това съобщи на ИТАР-ТАСС председателят на парламента Олег Царьов.

«Състоя се второ пленарно заседание в парламента на Съюза на народните републики ДНР и ЛНР, в резултат на което, са приети измененията в Конституцията на СНР. Ние вече можем с пълно право, де юре, да наричаме нашата държава Новорусия. Това наименование е внесено в Конституцията. Нашият законодателен орган вече се нарича - парламент на Новорусия», съобщи Царьов.

«Надявам се, парламентът на Новорусия да стане площадка, на която народните републики ще намират консенсус, ще разработват и взимат общи решения. Стъпка по стъпка ние ще се движим към изграждане на една независима държава», добави той.

«Всички ние много добре разбираме, че две републики са много по-силни, отколкото всяка по отделно. Създавайки Новорусия като проект, приемайки Конституцията на държавата, ние сме готови да приемем всички останали републики от Югоизточна Украйна, а възможно и от Западна. В държавата Новорусия всички републики ще имат еднакви възможности за решаване на въпроси в областта на културата, езика и т. н. Всички те ще имат еднакво право на глас», добави в заключение главата на парламента на Новорусия.