Заспал таксиметров шофьор рани двама
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Юли 2014 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заспал таксиметров шофьор рани двама

/КРОСС/ Двама души пострадаха, след като водач на такси заспа зад волана и се удари в мантинелата на път Е-79 край Сандански. Сигналът за катастрофата е подаден в 12.45 часа днес в участъка между Кресна и Сандански. Инцидентът е станал на около километър преди Струмяни в посока Сандански.

На лек десен завой след прав участък, таксито е продължило направо, минало е през насрещната лента и е тръгнало по канавката, обрасла с храсти. Стръмен скат който е попречил на колата да тръгне да се изкачва към жп-линията. Излизайки от пътя, заспалият водач се сепва, дърпа волана надясно и връща автомобила на пътя. Той обаче поднася, влиза косо в лентата и се блъска в мантинелата, след което се завърта в обратна на движението си посока.

По това време не са се движели автомобили. Според обслужващите произшествието полицаи, водачът на таксито е заспал по време на движение. При удара в мантинелата са пострадали двама души-мъж и жена на 65 и 63 години. Те са транспортирани до болницата в Сандански.

65-годишният Никола А. е с открита рана на главата и фрактури на китката и дланта, по неофициална информация това е водачът на автомобила. 63-годишната Елена А. е в по-тежко състояние и с политравма. Близо час след катастрофата движението в участъка бе затруднено и се извършваше в едната пътна лента. Натрупаха се колони от автомобили, които бяха пропускани на етапи. След извършването на огледа и отстраняването на катастрофиралия автомобил, към 14 часа движението по Е-79 бе възстановено, предава Преса.