Юлий Павлов: Електоралните нагласи дават на Борисов право на коалиция с всяка от партиите в следващото НС
Секция: ПОЛИТИКА
17 Юли 2014 08:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Юлий Павлов: Електоралните нагласи дават на Борисов право на коалиция с всяка от партиите в следващото НС

/КРОСС/ ГЕРБ получава бонус от победата на европейските избори и единствена от партиите показва лек ръст при подкрепата, заяви в Юлий Павлов в интервю за ВTV, цитирайки данни от ново проучване на електоралните нагласи.

Оттеглянето на Сергей Станишев от лидерския пост ще задържи голямата разлика между БСП и партията на Бойко Борисов на предстоящите избори. Лидерът на ПЕС просто премина на територия, където е силен -европейската политика, но запази част от влиянието си върху партията си в България", посочи Павлов.

При малко повече от 6 милиона с право на глас, през октомври ще гласуват около 3,5 милиона души, прогнозира Павлов. Няма място за сравнение между парламентарните и европейските в измерването на активността избори, отбеляза той. Според данните от цитираното изследване, 3/4 от хората в България вече са решили за кого ще гласуват през октомври.

Тези електорални нагласи дават на Борисов право да направи коалиция с всяка партия, която ще попадне в следващото Народно събрание, посочи Павлов.