„Реал” Мадрид остава най-скъпият спортен клуб в свет
Секция: СПОРТ
17 Юли 2014 09:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Реал”  Мадрид остава най-скъпият спортен клуб в свет

/КРОСС/ „Реал" (Мадрид) е най-скъпият клуб в света на спорта и тази година, показва традиционната класация на Forbes. Мадридчани са на върха, като стойността на клуба се изчислява на 3,44 млрд. долара.

В тройката отново попадат три футболни клуба от Европа. „Манчестър Юнайтед" отстъпи още една позиция и вече е на третото място.

Втори излиза „Барселона" с 3,2 млрд. долара. Цената на „Манчестър Юнайтед" продължава да пада и вече е 2,81 милиарда спрямо 3,17 преди година.

Клубът от „Олд Трафорд беше неизменен водач в класацията от 2004 до 2013 година. Миналата година начело излезе „Реал", а англичаните бяха втори.

Бейзболният „Ню Йорк Янкис" запазва четвъртото си място с 2,5 млрд. долара. Пети е клубът от НФЛ „Далас Каубойс" (2,3 млрд.).

Клубовете по американски футбол заемат 30 от 50-те места в класацията. Останалите 20 се състоят от шест бейзболни клуба, осем футболни, четири от НБА, един от НХЛ и един от Формула 1. От класацията отпадат „Ню Йорк Метс", „Макларън" и „Оукланд Райдърс".

Средната стойност на 50-те най-скъпи спортни клуба в света е 1,34 млрд. долара, което показва ръст от 8% спрямо миналата година. „Форбс" изчислява цената на клубовете като взема предвид капитала и задълженията им, както и спонсорските сделки.