Заседанието на парламента се провали, депутатите от БСП обсъждат бюджета
Секция: ПОЛИТИКА
17 Юли 2014 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заседанието на парламента се провали, депутатите от БСП обсъждат бюджета

/КРОСС/ Депутатите от ГЕРБ не се регистрираха тази сутрин в парламента. От БСП и ДПС в пленарната зала имаше само 106 народни представители, които не са достатъчни за начало на заседанието. Представители на "Атака" нямаше. "Очевидно няма кворум, днес няма да има заседание на парламента", обяви председателят Михаил Миков (БСП). И предупреди, че може да се наложи извънредно заседание заради актуализацията на бюджета.

Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев насрочи заседание на комисията за 10 ч., съвместно с комисията по икономическа политика и туризъм и по здравеопазване.

Малко след 8 ч. тази сутрин парламентарната група на БСП се събра на заседание, за да обсъди актуализацията на бюджета, приета в сряда от Министерския съвет. На него присъстваха и министрите на финансите и здравеопазването Петър Чобанов и Таня Андреева. В 9 ч. председателят на групата на левицата Атанас Мерджанов съобщи пред журналисти, че заседанието не е приключило, но се прекъсва заради регистрацията.

В бюджетната комисия вчера от БСП настояха гласуването на актуализацията да се забави, за да бъде обсъдена внимателно, а от ГЕРБ се заканиха да не влизат в пленарната зала за разглеждането на други въпроси.