Атанас Мерджанов: Подкрепяме актуализация на бюджета на НЗОК, но няма да се поддадем на натиск от ГЕРБ
Секция: ПОЛИТИКА
17 Юли 2014 11:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Мерджанов: Подкрепяме актуализация на бюджета на НЗОК, но няма да се поддадем на натиск от ГЕРБ

/КРОСС/ В началото на седмицата парламентарно представените сили взехме консенсусно решение за седмичната програма на НС. В тази програма беше включена и актуализацията на бюджета на НЗОК, заяви пред журналисти в НС председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов.

Ултиматум за допълнително увеличение на предложенията от МС са поставили представителите на ГЕРБ на вчерашното заседание на комисиите по бюджет и финанси, по икономическата политика и туризъм и по здравеопазването, обясни Мерджанов. „Коалиция за България е съгласи с необходимостта от актуализация на бюджета на НЗОК, но няма да се поддадем на никакъв натиск от страна на представителите на ГЕРБ, категоричен е Мерджанов.

Той допълни, че в резултат на това е поискано заседанието да бъде прекратено и продължено след уточняване на позицията на ПГ на КБ. „Днес на заседание беше оформена следната позиция: ще дадем мандат на нашите представители в комисиите по бюджет и финанси, икономическата и здравната комисии и ще подкрепим предложението на правителството за актуализация на бюджета на НЗОК само с 225 млн. лв., такова каквото е", заяви Мерджанов.

Той подчерта, че с действията си на парламентарно представена политическа сила и мандатоносител, БСП винаги е подкрепяла действията на българското правителство, начело с мин.-председателя Пламен Орешарски. „Няма никаква колизия и никакво различие между предложението на правителството в частта му за НЗОК и поведението на парламентарната група в подкрепа на това предложение", категоричен бе той.