Бате Енчо на гости на малките пациенти на УМБАЛ „Св. Марина" във Варна
Секция: Здраве
17 Юли 2014 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бате Енчо на гости на малките пациенти на УМБАЛ „Св. Марина" във Варна

/КРОСС/ На 18 юли 2014 г., петък, от 11 до 13 часа в аудитория „Проф. д-р Владимир Иванов", в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина"-Варна (сградата срещу централния вход на лечебното заведение), ще се проведе специално детско празненство в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край".

Специален гост на събитието ще бъде актьорът и телевизионен водещ Енчо Данаилов-Бате Енчо, който е подготвил много игри и забавления за болните деца в УМБАЛ „Св. Марина". Участие ще вземе и водещият Димитър Горчев.

По време на празненството ще бъдат представени резултатите от проведената на 12 и 13 юли благотворителна акция за набиране на книжки в полза на болница „Св. Марина" - „Приказни усмивки - дари книжка! Зарадвай болно дете!" По същото време, на специално брандиран кът в двора на лечебното заведение, ще продължи събирането на детски книжки.

В официалното откриване на събитието в болницата ще участват д-р Лидия Маринова, замeстник-кмет на Община Варна, проф. д-р Риналдо Шишков, заместник-директор на УМБАЛ „Св. Марина", доц. д-р Валерия Калева - ръководител на Специализирана детска клиника по клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Св. Марина" и на катедрата Педиатрия и медицинска генетика при МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна и представители на ГлаксоСмитКлайн, България.

Националната инициатива „Приказка без край" се осъществява от ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Медиен партньор е Нова телевизия.

На специалното детско празненство ще получите информация и за реализирането на Националната инициатива „Приказки без край" във Варна и страната, за необходимостта от аниматорски програми в детските клиники и отражението им върху децата по време на лечебния и възстановителен процес.