Боевете край КПП „Мариновка” са възобновени, има загинали
Секция: СВЯТ
17 Юли 2014 14:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Боевете край КПП „Мариновка” са възобновени, има загинали

/КРОСС/ Около КПП „Мариновка" в южната част на Донецка област до границата с Русия отново се възобновиха интензивните боеве между опълченците на Донбас и украинските въоръжени сили, предаде РИА Новости.

Опълченците се опитват да обкръжат групировката на украинските военни, които правят опити да се измъкнат от обкръжението „южния котел" и да се присъединят към основните сили. След като вчера над района бяха свалени два самолета Су-25, засега във въздуха украинска авиация не се е появява. Опълченците пленили украински военни и сега ги разпитват.

В околностите на Саур-Могила в южната част на Донецка област, голяма група от украински войски се опитва да излезе от обкръжението. По време на боевете, опълченците подпалили един бронетранспортьор на украинските военни. Загинали двама опълченеца, а 17 са ранени.

Край село Давидо-Николское в Луганска област, опълченците свалили украинския военен самолет Ан-26. В самия Луганск в резултат от бомбардировки са ранени 8 мирни жители, разрушени са 20 жилищни сгради, бушуват пожари. В редица райони на града няма електричество и вода, хората са в паника.