ВМРО: ДПС се опитва да ни окове в своите икономически обръчи
Секция: ПОЛИТИКА
17 Юли 2014 14:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВМРО: ДПС се опитва да ни окове в своите икономически обръчи

/КРОСС/ Вече седмица в Народно събрание не могат да разберат ще има ли специално законодателство по казуса Корпоративна търговска банка или не.

Парламентаристите и днес не се оказаха способни да съберат кворум и да вземат решение по един въпрос, който пряко засяга не само десетки хиляди български граждани, но и общини, болници и предприятия, които са потърпевши от създадената около банката ситуация.

ВМРО е категорично против подобно законодателство и настоява първо да бъдат предприети всички мерки за оздравяване и прочистване на КТБ - след истински, професионален одит. Създаването на специални закони набързо особено от едно Народно събрание, загубило всякаква легитимност, е опасно.

Ако се установи, че някой е източвал банката, неговото място е в затвора. Но ако се окаже, че друг се е опитал да клати умишлено банковата стабилност, неговото място също е в затвора.

В момента е очевидно, че има опит за превземане на една банка и свързаните с нея бизнеси и заличаване на дългове. В същото време ДПС ясно настоява за въвеждане на специално законодателство, което да гарантира големите вложения в банката за сметка на българските данъкоплатци.

След като месеци наред питахме за щяло и нещяло „Кой?", именно сега е момента да се знае „Кой?". Кой стои зад атаката срещу българската банкова система и превземането на КТБ?
ВМРО дава отговора: ДПС.

Явно е, че тази партия действа в симбиоза с ръководствата на БНБ, с финансовия министър и премиера. В същото време нито БСП, нито ГЕРБ смеят да кажат и думичка по въпроса, защото явно се боят или са обвързани, а „Атака" за пореден път услужливо напусна парламента.

По Закона за кредитните институции БНБ е длъжна да направи всичко възможно за оздравяването на поставената под специален надзор КТБ. Това включва и възможността акционерите в банката да я капитализират. Вместо това БНБ ни предлага смешни залъгалки от типа „не били компютри, а компоти": първо имаше чували, после изчезнали досиета. Всичко това беше опровергано. Но сега се иска сметката да я плати българският народ.

Вероятно беше поставен и световен рекорд за най-кратък одит - 10 дни, при положение, че подобна проверка по закон трябва да трае с месеци.

ВМРО пита: след като години наред търпяхме ДПС да раздава политическата баница, ще търпим ли сега ДПС окончателно да вземе и икономическата?

След като 20 години плащахме сметката за сараи, яхти, охрана и вертолети, сега за пореден път се опитват да оковат българските граждани в обръчите на ДПС.

С плана си за превземане на българската икономика ДПС прави една фатална грешка - подценява българите.