"Протестна мрежа": БНБ да публикува одиторските доклади за КТБ
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юли 2014 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Протестна мрежа": БНБ да публикува одиторските доклади за КТБ

София /КРОСС/ „Протестна мрежа" поиска от шефа на БНБ Иван Искров да публикува във Facebook докладите от прегледа на активите и пасивите на банковата група КТБ, възложен на независимите одитори от „Делойт одит", „Ърнест и Янга" и „Алфа". За това призовават от организацията на своята страница в социалната мрежа.
"Призоваваме ви да престанете да съобщавате на публиката произволни интерпретации от тези доклади, а да разкриете съдържанието им", се казва в поста на "Протестна мрежа".
„БНБ е национална банка на гражданите на Република България. Заблуждаваща и невярна информация, поднесена от гуверньора на БНБ, срива окончателно доверието в институцията, която ръководите. Вашите послания започват да напомнят телеграмите на Остап Бендер: „Товарете портокалите в буретата", продължават от „Протестна мрежа".
От организацията призовават управителя на БНБ Иван Искров да се държи достойно и да разкрие истината, пише offnews.bg.
"Ние няма да ви подпишем празен чек, с каквото и изменено лице да се появите на следващата пресконференция, за да съобщите поредната бомбастична безсмислица, като тази за изчезналите кредитни досиета, например", завършват от "Протестна мрежа".