Израел започна сухопътна операция в Ивицата Газа
Секция: СВЯТ
18 Юли 2014 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Израел започна сухопътна операция в Ивицата Газа

/КРОСС/ Израелският премиер Бенямин Нетаняху нареди да започне сухопътна операция в Ивицата Газа. По границите на територията, населена с около 1,8 милиона души, прелитат стрелящи хеликоптери, а от сушата и от военни кораби се води артилерийска стрелба, съобщава Reuters.

В съобщението на пресслужбата на премиера се казва, че инструкцията е „да се ударят терористичните тунели между Газа и Израел". Армията посочва, че ще участват пехота, брониран корпус, инженерни и сапьорски части, артилерия и разузнавателни отряди, подкрепени от въздуха и военноморските сили.

Шестима палестинци са загинали при две отделни атаки в Ивицата Газа. Говорителят на службата за спешна помощ Ашраф Кудра каза, че четирима души от едно семейство са загинали в Хан Юнис, в южната част на Ивицата Газа, а други двама палестинци са били убити в северния град Бейт Ханун.

Сраженията между въоръжени палестинци от контролираната от движението „Хамас" ивица и израелската армия продължават 10 дни. В тях загинаха поне 233 палестинци и един израелец. „Хамас" и други групировки изстреляха за това време над 1300 ракети към Израел.