Експерти: американската провокация цели въвеждане на НАТО в Украйна
Секция: Анализи
18 Юли 2014 12:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Експерти: американската провокация цели въвеждане на НАТО в Украйна

/КРОСС/ Руските експерти смятат, че сваленият Боинг 777 в Новорусия (източна Украйна) е американска провокация, която цели въвеждането на натовските войски на територията на Украйна, за да спаси правителствените сили.

Това мнение споделя и военният аналитик Алексанъд Жилин, който отбелязва: „Сега започва информационна атака срещу Русия. Отвратителна провокация, а целта е да се развържат ръцете на американските и натовските военни сили. По-рано се чудих, защо киевската и американската пропаганди изпадаха в истерия относно уж получените от опълченците ПВО?! Но на американските режисьори на тази нечовешка провокация им убегна само едно нещо, а именно това, че руските спътници са регистрирали откъде е дошъл пускът на ракетата, нещо повече, изпълнителите вече са известни. Разбира се, че това малко интересува Вашингтон. Шахматната дъска на Обама се обърна и започва играта без правила! САЩ направиха сериозна крачка към световната война - война за спасяването на доларовата хегемония".

Руските експерти и политолози обръщат внимание и на това, че американската провокация се състоя именно в онзи момент, когато опълченците дадоха ожесточен отпор на настъплението на украинските правителствени войски в Новорусия, и се подготвяха да преминат в сериозно контранастъпление. За това говори представител на Руския Институт за Стратегически Изследвания Игор Пшеничников: „Този инцидент е планирана провокация, за да обвинят в тероризъм опълченците, които уж са свалили малайзийския самолет. Всъщност, президента Порошенко в обръщението си точно това и направи. Без каквото и да било разследване той побърза да обвини опълченците, нарече ги терористи и призова целия свят да се бори с тях. Вашингтон организира кървава провокация под предлог на призива към САЩ и НАТО да въведат така наречения „миротворчески" контингент в Украйна, или с други думи казано, да оправдаят планираната агресия срещу Новорусия. Подобни изводи се основават на това, че киевските войски в последно време търпят големи поражения в сраженията с опълченците. Днес Киев не е в състояние да противодейства на Новорусия, а единственият изход от това положение е въвеждането на военни сили на НАТО в Украйна", поясни Пшеничников.