Два допълнителни нощни влакa между София и Варна с директни вагони между София и Бургас ще се движат през лятото
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2014 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Два допълнителни нощни влакa между София и Варна с директни вагони между София и Бургас ще се движат през лятото

/КРОСС/ До 10 август 2014 г. ще се движат два допълнителни нощни влака, които пътуват между София и Варна през Карлово, с включени в композициите директни вагони между София и Бургас. Допълнителните влакове ще се движат във връзка с повишения интерес към пътуване между столицата и черноморските градове през летния сезон.

Нощният бърз влак № 3637 от София за Варна, който пътува в дните четвъртък, петък и събота, заминава от Централна гара София в 22.30 ч. и пристига във Варна в 06:39 ч. Директните вагони от София за Бургас се прикачват в гара Карнобат от този влак към композицията на нощния бърз влак от Пловдив за Бургас, който пристига в гара Бургас в 5.15 ч.

В обратното направление, нощният бърз влак № 3636 от Варна за София, който се движи в дните петък, събота и неделя, тръгва от гара Варна в 22 ч. и пристига в София в 5.55 ч. Директните вагони от Бургас за София се прикачват в гара Карнобат към този влак от композицията на нощния бърз влак от Бургас за Пловдив, който заминава от Бургас в 23.15 ч.

По маршрута София-Варна-София композициите на двата сезонни бързи влака са съставени от четири второкласни вагона, един първокласен и един спален вагон. Съставът на влаковете по направлението София-Бургас-София е от три второкласни вагона и един вагон с първокласни и второкласни места.


За подробна информация клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.