Фиркан русенец разби офиса на Мария Габриел в Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2014 15:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фиркан русенец разби офиса на Мария Габриел в Русе

Русе /КРОСС/ Възрастен русенец потроши офиса на евродепутата от ЕНП-ГЕРБ Мария Габриел, който се намира в центъра на крайдунавския град. Вандалската проява е извършена снощи около 21 часа.
74-годишният Иван И. е счупил вратите и едното стъкло, а до по-сериозни щети не се е стигнало, само защото извършителят е бил заловен. Възрастния мъж, който бил във видимо нетрезво състояние.
Същият човек се е опитал преди време да влезе на събрание на общинската структура на ГЕРБ, и то доста скандално, но е бил изведен и отстранен. Мъжът не е член на партията, нито е кандидатствал за такъв, стана ясно от думите на депутата от ГЕРБ Пламен Нунев.
От ГЕРБ излязоха с нарочна декларация, в която осъждат случило се.
"Погромът спрямо информационния център на евродепутата Мария Габриел в Русе е още едно доказателство за стремежа на някои кръгове да всеят смут и несигурност в Русе и България. Това няма да бъде допуснато! Никой и нищо, нито подобни погроми на партийните ни офиси, нито лични заплахи, няма да ни уплашат или спрат да отстояваме българските национални интереси и си върнем България. Като членове на Европейската народна партия ние от ГЕРБ призоваваме всички останали политически субекти към толерантност и спазване на европейските демократични ценности, включително по време на предстоящата кампания за избори на народни представители в 43-ото Народно събрание", се казва в декларацията.