Оправдаха Берлускони по делото „Руби”
Секция: СВЯТ
18 Юли 2014 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Оправдаха Берлускони по делото „Руби”

/КРОСС/ Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е оправдан по делото „Руби". Такова решение взеха днес апелативните съдии в Милано, съобщава La Reppublica.
77-годишният политик бе обвинен в използване на услугите на момичета на повикване. Следва да се отбележи, че Берлускони бе оправдан поради "липса на доказателства" и "липса на престъпление", за което настояваше защитата на политиката.
На първата инстанция през 2013 година той бе осъден на седем години затвор и доживотна забрана да заема ръководни длъжности.
Аферата „Руби" е от март 2011 година. Медийният магнат беше обвинен, че е плащал за секс на бившата танцьорка в нощен клуб мароканката Карима ел Махруг, когато тя все още не е била навършила 18 години. Ел Махруг, по-известна като Руби, отрича да е била проститутка или да е правила секс с Берлускони. Бившият премиер беше обвинен, че се е възползвал от позицията си на министър-председател, за да я освободи от ареста заради предполагаема кражба.
Освен по обвиненията в секс с непълнолетна и злоупотреба с власт Берлускони е разследван по подозрения, че е подкупвал свидетел по същото дело.