Бащата на „Аполония” стана почетен гражданин на Созопол
Секция: КУЛТУРА
18 Юли 2014 16:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бащата на „Аполония” стана почетен гражданин на Созопол

Созопол /КРОСС/ В тържествена обстановка и пред препълнен амфитеатър в Созопол новите почетни граждани на града получиха символите на най- голямата и престижна награда на Созопол. Основателят на Празниците на изкуствата „Аполония" проф. Димо Димов и директора на фестивала Маргарита Димитрова получиха високия приз от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и председателя на общинския съвет Красимира Германова.
Двамата бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Созопол" във връзка с 30-годишния юбилей на най- елитното лятно културно събитие и за приносът им да популяризират културата и постиженията на курортния град.
Проф. Димо Димов с вълнение прие наградата- икона на Света Марина и развълнувано целуна светицата, като благодари на кмета на Созопол за високата чест. Бащата на фестивала „Аполония" благодари на Созопол за гостоприемството през всичките 30 години и за подкрепата, която културното събитие е получавало през годините от местната власт." Вече не мога да си представя работата си и живота си, празниците на изкуството „Аполония" извън Созопол. Благодаря ти Созопол!"- заяви проф. Димов и целуна иконата на Света Марина.
Маргарита Димитрова не успя да скрие своето вълнение, гласът й затрепери и тя успя само да каже „Благодаря, обичам те Созопол!".
Новите почетни граждани на Созопол бяха бурно аплодирани от жители и гости на града, които присъстваха на тържеството, по случай празника на Созопол.
Празничната вечер продължи с концерт на Дони и Нети и завърши със заря.