Рябков: САЩ се опитва да хвърлят вината за катастрофата на опълченците и Русия
Секция: Русия
18 Юли 2014 17:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рябков: САЩ се опитва да хвърлят вината за катастрофата на опълченците и Русия

/КРОСС/ САЩ обвиняват опълченците и руската страна за катастрофата на малайзийския боинг. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.
"Изявлението на прессекретаря на Белия дом от 17 юли, както и изявленията на анонимни представители от администрацията на САЩ свидетелстват за продължаващата дълбока политическа аберация на възприемане на Вашингтон на това, което се случва в Украйна", каза политикът.
"Без да си прави труда да разбере фактите по случая, и без дори да изчака най-малко започването на първоначалните споразумения за започване на разследване, администрацията на САЩ де факто се опитва да хвърли вината за случилото се върху опълченците и руската страна", каза той. „При всички случаи именно така се разчитат съответните заявления", добави заместникът на Лавров.
"Нашите разяснения на тази ситуация бяха своевременно дадени на най-високо ниво, на ниво президент. Допълнителни обяснения са дадени по линия на Министерството на отбраната на Русия. По темата се изказаха и представители на ДНР".
"Въпреки на очевидността и неоспоримостта на тези аргументи, представени от опълченците и Москва, американската администрация настоява на своето", подчерта дипломатът.