Уволниха любимия комисар на Цветанов
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2014 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уволниха любимия комисар на Цветанов

/КРОСС/ Уволниха шефа на ОД на МВР-Бургас Милен Димитров.
Новината за отстраняването му разбираме от официално уведомление, поставено в сградата на ОД на МВР в град Бургас, съобщават от „Движение за справедливост - РПГ". И добавят, че при опити на представители на движението да снимат въпросната бележка, полицаи от дирекцията са ги заплашиха и ги принудиха да изтрият снимките.
Официалното съобщение гласи, че комисар Милен Димитров е уволнен дисциплинарно от дата 15 юли 2014г.
На 02 юни тази година Милен Димитров бе отстранен от поста си и срещу него бе образувано дисциплинарно производство. Явно, воденото разследване от Инспектората на МВР е доказало неговата виновност, тъй като на 15.07 той е уволнен дисциплинарно.
Милен Димитров, още известен като „любимият комисар на Цветанов", бе назначен от Цветан Цветанов при управлението на ГЕРБ и години се ползваше от протекцията на бившия вътрешен министър. Бившият, вече, шеф на МВР-Бургас бе известен сред съгражданите си в Бургас с поръчково правораздаване и корупционни практики. Той самият е сочен за покровител на скандална схема за разтоварване и продажба на дизел без акциз и ДДС.
„Движение за справедливост - РПГ" категорично се противопостави на порочното поведение на Милен Димитров и предприе редица мерки за да даде гласност и да докаже законовите нарушения, оказаната репресия и натиск върху бизнеса от страна на комисаря.